Error in processing. The server response was: 4.7.0 Temporary server error. Please try again later. PRX4 Hatası

Error in processing. The server response was: 4.7.0 Temporary server error. Please try again later. PRX4 Hatası

Exchange Server yapınız ne yazık ki çevresel sistemler ile çok ilişkilidir. Yani DNS, SSL/TLS, zaman ve saat ayarları ve benzeri. Durum böyle olunca özellikle kurulum öncesi sistem gereksinimleri ve şartları iyi incelemek gerekiyor. Ne yazık ki Türkiye de Exchange Server kurulumlarında en sık alınan hata aşağıdaki gibidir;

Error in processing. The server response was: 4.7.0 Temporary server error. Please try again later. PRX4 / System.Net.Mail.SmtpException

Bunun birkaç tane nedeni olabilir, sırası ile bu adımları takip edebilirsiniz.

Öncelikle bölgesel ayarlar çok önemlidir.

Bu sorunu yaşadığınız sunucunun mutlaka bölgesel ayarlarının English olarak ayarlandığını kontrol edin. Basit anlamda ayıraçlar ve tarih ayarlarının bizim dilimizde ve İngilizce de ayrı olduğunu unutmayın.

Bundan sonra sunucuyu veya transport servisini yeniden başlatınız.

Eğer bu sorunu çözmez ise sunucuların DNS ayarlarının aşağıdaki gibi mutlaka doğru network ara yüzü üzerinden ayarlandığından emin olun. Özellikle sunucu üzerinde birden çok Ethernet kartı var ise bu ayar çok önemlidir.

Burada hem internal için hem de external için doğru Ethernet adaptörünü seçin ve seçtiğiniz adaptördeki DNS ip adresi erişebilir ve çalışıyor olmalıdır.

Benzer şekilde yine sunucu restart veya transport servisini yeniden başlatarak kuyruktaki / draft klasöründeki mailleri kontrol edin.

Eğer bu da sorunu çözmez ise “C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts” dosyasına bir tane ise sadece bu Exchange sunucu ismi ve ip adresini, birden çok ise diğer sunucu isimleri ve ip adreslerini hem netbiosname yani sadece “sunucu1” şeklinde hemde FQDN yani sunucu1.cozumpark.com olarak ekleyin.

Sorun hala çözülmedi ise bu durumda ECP üzerinden “mail flow” sonrasında ise “receive connectors” bölümüne gelin.

“Client Frontend” ve “Default Frontend” alıcı konektörlerinin özelliklerine giriyoruz. Bu bölümde Scoping sekmesine geliyoruz.

Network adapter bindings alanından “All available IPv4” seçeneğini seçin ve edit butonuna basıyoruz

Sonra sunucu ip adresini tanımlıyoruz.

Tekrar sunucuyu veya transport servisini restart edip deneyebilirsiniz.

Umarım faydalı bir ipucu olmuştur.

İlgili diğer yazılar