HPE SimpliVity ürününde aşağıdaki gibi bir uyarı görebilirsiniz;
SimpliVity OmniCube Available Physical Capacity 20 Percent or Less
Bu hatanın temel sebebi tabiki OmniCube sistemlerinin sahip olduğu toplam disk kapasitesi için boş alanın %20 seviyesinin altına düştüğünü göstermektedir. Burada ilk kontrol edeceğiniz şey yedekler olmalı. Malum SimpliVity ile en çok övülen ve müşteriye anlatılan konuların başında kolay yedekleme geldiği için müşteriler bazen bu konuyu abartabilir. Örneğin günlük 1 adet + saatlik bir yedekleme aşağıdaki gibi belirli bir süre sonra 1000′ den fazla yedek alınmasına sebep olabilir.
Bunu nasıl kontrol ederiz? Öncelikle vSphere Web Client üzerinden “HPE SimpliVity Federation” menüsüne tıklıyoruz.
Aşağıdaki gibi bir menü çıkıyor karşımıza
Burada Search Backups linkine tıklıyoruz.
Bu menüde yedekleri arayabilir ve eski olanları silebilirsiniz. Arama için filtre uygulayabilirsiniz. Buradaki en önemli bölüm aslında bu filtreleri kullanmak. Yedekleme tipi, durumu, sanal makine yedeği, yedekleme ismi vb kriterlere göre arayabilirsiniz. Örneğin ben ilk olarak aşağıdaki gibi bir filter kullanıyorum;
Yani elle alınan yedekler. İsterseniz artı tuşuna basarak hem elle alınan hem de belirli bir tarih öncesi yedekleri bulabilirsiniz
Yedekleri listeledikten sonra ise yukarıdaki “Backup Actions” bölümüne tıklayarak ne yapmak istediğinizi seçiyorsunuz
Örneğin benim durumumda bu yer sorununu çözmek için en altta bulunan Delete Backup seçeneğini seçiyorum.
Bu sayede hem eski yedeklerden kurtulmuş hem de diskte yer açmış oluyorsunuz. Unutmayın HPE alt yapısında olabilecek bir soruna karşılık mutlaka yedeklerinizin kutu dışına çıkarılması gerekli. Sonuçta yedeklerinde bu kutuda olduğunu unutmayın.